Iránytű a porzsákok tengerében

Porzsák blog

Porzsák blog

Porzsák Electrolux UltraOne porszívóhoz

2015. június 14. - Porzsák

electrolux-green-porzsak.png

Akiknek fontos a porszívó gazdaságossága, minden bizonnyal találkoztak már az Electrolux márka Ultra One szériájával. A Green fantázianevű készülék például három "A"-s minősítéssel rendelkezik, és jobban szív, mint a nagyobb teljesítményű társaik. Erről túl sokat nem is írnék, hiszen ebben a cikkben szépen össze vannak szedve a porszívó előnyei.

Egy EU szabályozás miatt 2014 szeptembertől nem lehet forgalmazni olyan porszívókat, amik teljesítménye nagyobb 1600 W-nál. Az Electrolux UltraOne szériához azonban tartozik pár korábbi készülék is, az UltraOne Z 8810, az UltraOne Z 8840, vagy az UltraOne Z 8870, amik ennek a szabályozásnak nem felelnek meg. Ezeket a porszívókat már nem lehet kapni, ugyanakkor nyilván rengeteg háztartásban megtalálhatóak még. Nézzük hát, hogy milyen porzsákot vegyenek, akik ilyen porszívóval rendelkeznek otthon.

electrolux-ultraone-porzsak.jpg

Azt kell mondanom, hogy akik UltraOne készülék mellett döntöttek, azok porzsák szempontból nagyon jól jártak, ezek a porszívók ugyanis S-bag kompatibilisek. (Az S-bag-ekről bővebben itt írtam, érdemes elolvasni, ha ez a megnevezés új.) Így nem kell méretet keresgélni, elég csak az előnyben részesített porzsák anyagot kiválasztani (papír, textil, szintetikus). A porszívóba tökéletesen illeszkedő porzsákok listája itt található.

A bevezetőben említett Electrolux UltraOne Green porszívóhoz viszont kapható egy úgynevezett Starter kit is, ami tartalmaz mindent, amire csak szükség elehet a porszívóhoz. A csomagban 4 db Electrolux Green porzsák, ez minden bizonnyal jó időre elég lesz. Tartalmaz a csomag egy HEPA 13 kimeneti szűrőt is, ez gyakorlatilag megszűri a porszívóból kiáramló szennyeződés 99%-át (még az olyan apró szennyeződéseket is, mint az atkák). Egy ilyen HEPA szűrő jellemzően egy évig elég. Szintén tartalmaz a csomag egy méretre vágható motorszűrőt, valamint egy porszívó illatosítót. Akik ilyen porszívóval rendelkeznek, azoknak mindenképpen ezt a csomagot ajánlom, egyben megkapnak mindent amire csak szükségük lehet: http://porzsakpont.hu/31-green-start-kit-kezd-csomag.html

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://porszivo-porzsak.blog.hu/api/trackback/id/tr407542948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása