Iránytű a porzsákok tengerében

Porzsák blog

Porzsák blog

HEPA szűrő tisztítása

2015. július 05. - Porzsák

hepa-filter-porszovohoz.jpg

 

A Porzsák blogon nem csak a porzsákos, de a szűrős porszívó tulajoknak is igyekszünk segíteni. Egyre elterjedtebbek a szűrős készülékek, már-már két táborra szakítva a porszívó tulajdonosokat. A szűrős porszívók között is van egy réteg, amikbe egy speciális, úgynevezett HEPA szűrő való.

Mi az a HEPA szűrő?

 

A HEPA szűrő egy levegőszűrő, ami kifejezetten nagy hatékonysággal szűri meg a porszívóból kiáramló levegőt. Míg a hagyományos porszívók esetén rengeteg por és allergén anyag távozik a porszívóból, a HEPA filterrel ellátott készülékek ezeket nagyon jól megszűrik. Gyakorlatilag a HEPA szűrőkön fennakadnak az olyan mikroszkopikus méretű szennyeződések is, mint az atkák, vagy épp az atkák ürüléke. A technológiát az egészségügyben is használják, így nyilvánvalóan jó választás a lakásba is. Ha valakinek allergiás hozzátartozója van, akkor szinte kötelező darab a HEPA filteres porszívó.

Hogyan tisztítsuk a HEPA filtert?

 

hepa_szuro_filter_tisztitasa.jpg

Ha a használattól megtelt a porszívó szűrője, nem feltétlenül kell egyből kidobni. Először is a szűrőt vegyük ki a porszívóból, majd a tartalmát rázzuk bele egy kukába. Vigyázzunk, mert ez nagyon koszolós, és kicsit sem higiénikus feladat! Ha már azt érezzük, hogy a szimpla rázástól nem jön több por a szűrőből, akkor vízzel is átmoshatjuk. Ezt megtehetjük csap alatt erős vízsugárral, vagy zuhannyal.

FONTOS!

A fent leírt HEPA szűrő tisztítás mindenképpen javítani fog a szűrő hatékonyságán, erősebben fog szívni a porszívó, de az első tisztítást követően már romlani fog a teljesítménye, és nem fogja olyan sokáig bírni. Így az igazán hatékony megoldás, ha cseréljük, miután megtelt.

HEPA szűrő cseréje

 

Ha a csere mellett döntöttünk, vagy kénytelenek voltunk emellett dönteni, akkor a következőt tehetjük.

  1. Meglátogatjuk a www.porzsakpont.hu webáruház Porszívó Szűrők részlegét.
  2. Kiválasztjuk a porszívónk márkáját.
  3. Kiválasztjuk a porszívónk típusát.
  4. Kosárba tesszük a számunkra szimpatikus porszívó szűrőt.
  5. Megrendeljük, és két munkanapon belül átvesszük a futártól.
  6. Behelyezzük a porszívónkba a régi szűrő helyére.
  7. Tisztává varázsoljuk a lakást.

 

Egyszerű ugye?

hepa_henger_filter.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://porszivo-porzsak.blog.hu/api/trackback/id/tr957602978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása